Tunets Bad

Tunets badTunets bad invigdes 1970 och är alltså en modernare anläggning än Maserhallen som stod klar tre år tidigare. Trots det anser kommunens styrande att Tunets bad är för gammalt och i för dåligt skick för att det ska vara lönt att renovera och att invånarna i södra Borlänge därmed skall gå miste om rekreationsmöjligheter, friskvård, simundervisning och rehab för funktionshindrade.

– Anläggningen är slut, säger Jan Bohman (S)

Det finns en teknisk livslängd på anläggningen, menar Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen. Detta trots att badanläggningen alltså är modernare än Maserhallen.

Lågt investeringsbehov

Oberoende uppskattningar av investeringsbehov visar att det kostar mindre än en miljon kronor att låta Tunets bad finnas kvar. Dessa pengar finns inte menar den socialdemokratiskt styrda kommunen.

Men 80 miljoner för att investera i Maserhallen till glädje för områdets närboende har det inte varit några problem att få fram.

Folkomröstning om Tunets bad

Vanstyret av Borlänge kommun har nått vägs ände. En av många frågor Medborgarnas parti engagerar sig i är en mer rättvis fördelning av kommunens resurser.

Det är inte Tunets bad som  är ”slut” utan det Socialdemokratiska maktmonopolet i kommunen som slutligen nått vägs ände.

Vi kräver mer direktdemokrati och först på agendan är att medborgarna i kommunen får säga sitt om Tunets bad.

Skriv på och kräv folkomröstning.

Referenser

https://www.dt.se/artikel/dalarna/borlange/tunets-bad-stangs-senast-2019-ersatts-av-bassang-i-maserhallen